Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς θα πάρουν σύνταξη 80.000 συνταξιούχοι με χρέη
[Euro2day]: Πώς θα πάρουν σύνταξη 80.000 συνταξιούχοι με χρέη

[Euro2day]: Πώς θα πάρουν σύνταξη 80.000 συνταξιούχοι με χρέη

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση. Τι ισχύει για αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν ήδη κατατεθεί. Πότε λήγει η δυνατότητα διακανονισμού σε έως 120 δόσεις. Τι ισχύει από την 1η Οκτωβρίου, με βάση την πάγια ρύθμιση.

Ακόμη και συνταξιούχοι που έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης, μπορούν υπό προϋποθέσεις να υποβάλλουν αίτηση ρύθμισης οφειλών και να διακανονίσουν τα χρέη τους, με παρακράτηση από την σύνταξή τους σε έως 120 δόσεις.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ με οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους, δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους σε έως 120 δόσεις, ανάλογα με το ύψος των χρεών, με παρακράτηση της δόσης από τη μηνιαία σύνταξη, έχουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, περίπου 80.000 ασφαλισμένοι – μη μισθωτοί που ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στον ΕΦΚΑ, λόγω των χρεών τους.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται ακόμη και οφειλέτης που δεν θα υποβάλλει αίτηση ρύθμισης, εφόσον η αίτηση συνταξιοδότησης κατατεθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Μετά, θα ισχύει η πάγια ρύθμιση που προβλέπει την αποπληρωμή των οφειλών σε έως 60 δόσεις, από 40 που ίσχυε πριν από την ψήφιση του νόμου με τις ρυθμίσεις οφειλών προς Ταμεία, Εφορία και ΟΤΑ.

Βασική προϋπόθεση και σε όλες τις περιπτώσεις, είναι η οφειλή να είναι μικρότερη από τις 20.000 για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ, 15.000 για τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ και 4.000 ευρώ του πρώην ΟΓΑ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!