Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς θα ανεβούμε στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης
[Euro2day]: Πώς θα ανεβούμε στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης

[Euro2day]: Πώς θα ανεβούμε στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης

Την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που έχουν μείνει πίσω, ζητά ο Ευ. Μυτιληναίος. Κρίσιμη και η πρόκληση της κλιματικής ουδετερότητας. Την ανάγκη διασύνδεσης της παιδείας και της έρευνας με την αγορά, υπογράμμισε ο Μ. Στασινόπουλος.

Την ανάγκη να ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες από την πολιτεία, ώστε η χώρα και οι επιχειρήσεις της να μη μείνουν πίσω στις ταχύτατες εξελίξεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, υπογράμμισαν οι επιχειρηματίες Ευάγγελος Mυτιληναίος και Μιχάλης Στασινόπουλος.

Κατά τη διάρκεια πάνελ σε συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα τη «Βιομηχανία 4.0», οι δύο βιομήχανοι προέτρεψαν την κυβέρνηση να τρέξει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία αλλά και να μεριμνήσει για την ταχεία αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μετά από 10 χρόνια ύφεσης.

Mυτιληναίος: «Να ανέβουμε στο τρένο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos υπογράμμισε κατά την εισήγησή του ότι «η Ελλάδα έχασε την 3η Βιομηχανική Επανάσταση και το στοίχημα είναι να μη χάσει και την τέταρτη».

Κατά τον ίδιο, η πρόκληση δεν είναι μόνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι «η βιομηχανία δεν επικεντρώνεται μόνο στον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». Ο κ. Mυτιληναίος είπε ότι «οι δυνατότητες είναι μπροστά μας. Είμαστε στην είσοδο, έχουμε βάλει το κλειδί στην πόρτα. Καλούμαστε να κινηθούμε ως χώρα σε μία ισορροπία ανάμεσα στην υψηλή ανεργία και τις τεχνολογικές εξελίξεις». Έφερε ως πρότυπο το πρόγραμμα του digital smelter, που εφαρμόζει η Mytilineos σε συνεργασία με την General Electric στην Αλουμίνιο της Ελλάδας, χωρίς απώλεια ανθρώπινου δυναμικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!