Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πως είδαν οι τραπεζίτες το σχέδιο της ΤτΕ
[Euro2day]: Πως είδαν οι τραπεζίτες το σχέδιο της ΤτΕ

[Euro2day]: Πως είδαν οι τραπεζίτες το σχέδιο της ΤτΕ

Θετική η πρώτη προσέγγιση. Περνά μέσα από σειρά εγκρίσεων εντός και εκτός των συνόρων. Απαιτείται νομοθετική αλλαγή του νόμου Χαρδούβελη. Πρέπει να ξεπεραστούν τα όποια στοιχεία κρατικής στήριξης.

Το σκεπτικό της πρότασης δημιουργίας SPV στο οποίο θα μεταφερθεί το 50% των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων με συνεισφορά αναβαλλόμενου φόρου έως 7 δις ευρώ παρουσίασε ο διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στα υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της τρ. Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, της Eurobank Φωκίων Καραβίας, της Alpha Bank Δημήτρης Μαντζούνης, της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς και της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης.

Σύμφωνα με πηγές η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος (σ.σ. στην συνάντηση ήταν και οι υποδιοικητές) παρουσίασε την βασική φιλοσοφία της πρότασης και κάλεσε τις τράπεζες να προχωρήσεις εσωτερικά σε ασκήσεις προσομείωσης πάνω στα βασικά προτεινόμενα μεγέθη της πρότασης για την σύσταση του SPV ούτως ώστε εάν το σχέδιο προχωρήσει να έχει γίνει μία προεργασία και από την πλευρά των τραπεζών. Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους ανέφεραν ότι η ιδέα είναι καλή ωστόσο «έχει στοιχεία κρατικής στήριξης».

Οι ξένοι…

Το σχέδιο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και απαιτούνται μια σειρά από εγκρίσεις εντός και εκτός συνόρων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει κάνει μία αρχική συζήτηση με τις εποπτικές αρχές της ευρωζώνης ωστόσο δεν υπάρχει – και λογικό – κάτι οριστικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!