Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πορτογαλία: Υποχώρησε η αντιπολίτευση μετά την απειλή Κόστα για παραίτηση
[Euro2day]: Πορτογαλία: Υποχώρησε η αντιπολίτευση μετά την απειλή Κόστα για παραίτηση

[Euro2day]: Πορτογαλία: Υποχώρησε η αντιπολίτευση μετά την απειλή Κόστα για παραίτηση

Οι μισθοί στον δημόσιο τομέα της Πορτογαλίας πάγωσαν κατά τη διάρκεια της κρίσης (2011-14) και η κυβέρνηση ανησυχεί ότι αν δοθούν μεγάλες αυξήσεις σε έναν κλάδο, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με σωρεία αιτημάτων από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Η αντιπολίτευση υποχώρησε σήμερα, μπροστά στην απειλή του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα να παραιτηθεί αν το κοινοβούλιο εγκρίνει το ξεπάγωμα των μισθών των εκπαιδευτικών, ανακοινώνοντας ότι θα εγκρίνει αναδρομικές αυξήσεις μόνο αν τις αντέχουν τα δημόσια οικονομικά.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δήλωσε απόψε ότι το κόμμα του θα στηρίξει αυτήν την κίνηση μόνο αν έχει περιορισμένες επιπτώσεις στον προϋπολογισμό. “Αν το κείμενο (της πρότασης που πρόκειται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο) δεν περιλαμβάνει τις δημοσιονομικές εγγυήσεις που ανέκαθεν προασπιζόμασταν (…) τότε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) δεν θα μπορέσει να το ψηφίσει”, είπε ο Ρούι Ρίο μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πόρτο.

Η πρόεδρος του δεξιού κόμματος CDS-PP Ασουνσάο Κρίστας, έκανε γνωστό επίσης σήμερα ότι οι 18 βουλευτές του δεν θα στηρίξουν το μέτρο, παρά μόνο αν συνοδεύεται από σειρά προϋποθέσεων, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα επηρεαστούν τα δημόσια οικονομικά.

Η απειλή του Κόστα απευθυνόταν κατά κύριο λόγο στο PSD, που διαθέτει 89 βουλευτές, αφού τα δύο κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς είχαν ταχθεί υπέρ του μέτρου και διαμήνυαν ότι δεν επρόκειτο να δεχτούν κανέναν συμβιβασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!