Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πορτογαλία: Φαβορί οι Σοσιαλιστές στις βουλευτικές εκλογές
[Euro2day]: Πορτογαλία: Φαβορί οι Σοσιαλιστές στις βουλευτικές εκλογές

[Euro2day]: Πορτογαλία: Φαβορί οι Σοσιαλιστές στις βουλευτικές εκλογές

Το κεντροαριστερό κόμμα του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα φέρεται να εξασφαλίζει το 35,5% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Multidados για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου TVI.

Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές στην Πορτογαλία παραμένουν το φαβορί ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου, αλλά σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, δεν αναμένεται να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Το κεντροαριστερό κόμμα του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα φέρεται να εξασφαλίζει το 35,5% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Multidados για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου TVI που δημοσιοποιήθηκε χθες το απόγευμα. Το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο από εκείνο μιας άλλης δημοσκόπησης της εταιρείας Pitagorica την περασμένη εβδομάδα, που εμφανίζει τους Σοσιαλιστές με 43,2%, το υψηλότερο ποσοστό όλων των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία.

Το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες, εξασφαλίζουν στην πρόθεση ψήφου 20,3%, σύμφωνα με την Multidados, ενώ η δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας της εταιρείας Pitagorica τους έδινε το 21,6%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι παραδοσιακοί σύμμαχοί τους από τη συντηρητική συμμαχία CDS-PP (Δημοκρατικό και Κοινωνικό Κέντρο – Λαϊκό Κόμμα) είχαν συγκυβερνήσει πριν από τις τελευταίες εκλογές του 2015 σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας την οποία κλήθηκαν να εφαρμόσουν βάσει ενός διεθνούς πακέτου διάσωσης.

Ο συνδυασμός της δημοσιονομικής πειθαρχίας με την οικονομική ανάπτυξη που εφάρμοσαν οι Σοσιαλιστές χαιρετίστηκε από τις Βρυξέλλες αλλά και από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!