Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πορτογαλία: Αύξηση δαπανών 3% για τους μισθούς στο δημόσιο
[Euro2day]: Πορτογαλία: Αύξηση δαπανών 3% για τους μισθούς στο δημόσιο

[Euro2day]: Πορτογαλία: Αύξηση δαπανών 3% για τους μισθούς στο δημόσιο

Ο Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις μισθών είναι αποτέλεσμα πάγιων δεσμεύσεων και δεν αποτελούν υποχωρήσεις στις πρόσφατες πιέσεις για αυξήσεις το 2019, που είναι χρονιά εκλογών.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προβλέπει μια αύξηση των δαπανών περίπου 3% για τους μισθούς του δημόσιου τομέα στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, που θα απαιτήσει αυστηρούς ελέγχους σε άλλα μέτωπα προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημοσιονομική πειθαρχία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Ο Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις μισθών είναι αποτέλεσμα πάγιων δεσμεύσεων και δεν αποτελούν υποχωρήσεις σε πιο πρόσφατες πιέσεις, όπως αυτές των συνδικάτων των δασκάλων, για πρόσθετες αυξήσεις μισθών το 2019, που είναι χρονιά εκλογών.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας βασίζεται στη στήριξη δύο αριστερών κομμάτων που τάσσονται επίσης υπέρ πιο φιλόδοξων αυξήσεων στις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.

Ωστόσο, σε συνέντευξη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στην εφημερίδα Publico, ο Σεντένο δήλωσε ότι δεν αναμένει ο προϋπολογισμός του 2019 να αντιμετωπίσει προβλήματα καθώς τα βασικά κόμματα γνωρίζουν πως το εκλογικό σώμα τάσσεται υπέρ σταθερών και υγιών δημόσιων οικονομικών.

«Στο όνομα όλων των Πορτογάλων, έχουμε να προτείνουμε έναν προϋπολογισμό που είναι βιώσιμος… Δεν είναι δυνατόν να θέσουμε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα ενός πράγματος που τους επηρεάζει όλους λόγω ενός συγκεκριμένου θέματος», δήλωσε ο Σεντένο αναφερόμενος στα αιτήματα των δασκάλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!