Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πορεία τριών ταχυτήτων στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων
[Euro2day]: Πορεία τριών ταχυτήτων στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

[Euro2day]: Πορεία τριών ταχυτήτων στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών μέσα στο 2020 σχετικά με τα τιμολόγια του κλάδου οχημάτων. Οι τρεις τάσεις που έχουν εμφανιστεί μετά από την κάθετη υποχώρηση της τελευταίας δεκαετίας.

Για μια ακόμη χρονιά φαίνεται να μην επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις των παραγόντων της ασφαλιστικής αγοράς, οι οποίοι μιλούσαν για σημαντική αύξηση στα τιμολόγια του κλάδου αυτοκινήτου, μετά από μια πολυετή πτώση που είχε προηγηθεί κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης (υπολογίζεται σωρευτικά γύρω στο 40%).

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις αρχές του 2019, στελέχη της αγοράς θεωρούσαν αναγκαία μια άνοδο των τιμολογίων κατά περίπου 10%, όταν παράλληλα προέβλεπαν για πέρυσι αύξηση της τάξεως του 3% έως 5%.

Τελικά διαψεύσθηκαν, καθώς κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2019 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) η παραγωγή αστικής ευθύνης οχημάτων υποχώρησε κατά 2,7%, παρά το ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων αυτοκινήτων ακολούθησε ανοδική πορεία (από 6.150.879 στις 31/12/2018 στα 6.386.233 στις 31/8/2019, ή +3,8%).

Κατά τους τελευταίους μήνες του 2019, υπήρξαν και πάλι προβλέψεις από στελέχη της αγοράς πως τα τιμολόγια του κλάδου αυτοκινήτου θα ακολουθούσαν ανοδική πορεία, η οποία θα γινόταν εμφανής μέσα στο 2020. Οι προβλέψεις αυτές βασίστηκαν πάνω σε κινήσεις συγκεκριμένων εταιρειών οι οποίες είχαν αρχίσει να ανεβάζουν τα τιμολόγιά τους, τουλάχιστον σε συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών (κινήσεις παραμετρικού χαρακτήρα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!