Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πομπέο: Ετοιμες για στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας οι ΗΠΑ
[Euro2day]: Πομπέο: Ετοιμες για στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας οι ΗΠΑ

[Euro2day]: Πομπέο: Ετοιμες για στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας οι ΗΠΑ

Ο υπουργός εξωτερικών πάντως αρνήθηκε να θέσει την κόκκινη γραμμή που θα πυροδοτήσει αμερικανική στρατιωτική αντίδραση. Δεν υποσχεθήκαμε να προστατεύσουμε τους Κούρδους για 400 χρόνια, δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη κατά της Τουρκίας για το θέμα της Συρίας «αν χρειαστεί», υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σε δηλώσεις του στο CNBC.

«Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο», είπε. «Αλλά στην περίπτωση που κινητική ή στρατιωτική δράση απαιτηθεί, πρέπει να ξέρετε ότι ο Τραμπ είναι απόλυτα έτοιμος να αναλάβει δράση».

Ο υπουργός εξωτερικών πάντως αρνήθηκε να θέσει την κόκκινη γραμμή που θα πυροδοτήσει αμερικανική στρατιωτική αντίδραση, σημειώνοντας ότι «δεν θέλει να βγει μπροστά από τις αποφάσεις του προέδρου για το αν θα αναλάβει την επιβλητική απόφαση της χρήσης της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος».

Τραμπ: Δεν υποσχεθήκαμε στους Κούρδους 400 χρόνια προστασία

Η κατάπαυση πυρός ανάμεσα στην Τουρκία και τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία παραμένει σε ισχύ παρά την ύπαρξη κάποιων μικροσυμπλοκών, τόνισε από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα, μια ημέρα πριν την λήξη της ανακωχής αργά το βράδυ της Τρίτης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν έδωσαν ποτέ στους Κούρδους την υπόσχεση ότι θα παραμείνουν στην περιοχή «400 χρόνια» για να τους προστατεύουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!