Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πολωνία: Γιατί είναι φαβορί το κυβερνών κόμμα στις εκλογές της Κυριακής
[Euro2day]: Πολωνία: Γιατί είναι φαβορί το κυβερνών κόμμα στις εκλογές της Κυριακής

[Euro2day]: Πολωνία: Γιατί είναι φαβορί το κυβερνών κόμμα στις εκλογές της Κυριακής

Το PiS προηγείται με 40-48% και φαίνεται να είναι σε θέση να διατηρηθεί στην εξουσία για ακόμη 4 χρόνια. Ο λόγος για αυτή την ακλόνητη υποστήριξη είναι ότι θεωρείται πως έχει έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής των λιγότερο πλούσιων.

Το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας, Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), παραμένει πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου, με τη δημοτικότητά του να μην επηρεάζεται από τα πρόσφατα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί του και τις καταγγελίες για τις παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική.

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές το PiS είναι μπροστά στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 40 με 48% και φαίνεται να είναι σε θέση να διατηρηθεί στην εξουσία για ακόμη τέσσερα χρόνια.

Ο λόγος για αυτή την ακλόνητη υποστήριξη που χαίρει είναι ότι το PiS θεωρείται ευρέως το κόμμα που έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής των λιγότερο πλούσιων και επαρχιωτών ψηφοφόρων του, αναφέρει ο πολιτικός επιστήμονας Ραφάλ Ματίγια.

«Μετά το τελευταίο κύμα κοινωνικών επιδομάτων που υιοθετήθηκαν πριν από τις ευρωεκλογές, το PiS κέρδισε σε υποστήριξη στις επαρχιακές περιοχές της δυτικής Πολωνίας, δηλαδή έξω από το προπύργιό του στο νοτιοανατολικό, καθολικό» κομμάτι της χώρας.

Η παροχή μεγάλων κοινωνικών επιδομάτων προστατεύει το PiS από τις κρίσεις και τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει πρόσφατα, προσθέτει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!