Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πολιτική συμφωνία «έως το τέλος του έτους»
[Euro2day]: Πολιτική συμφωνία «έως το τέλος του έτους»

[Euro2day]: Πολιτική συμφωνία «έως το τέλος του έτους»

Η αισιοδοξία της κυβέρνησης και η προειδοποίηση Τσακαλώτου για «καυτό» Δεκέμβριο. Το μνημόνιο που δεν… τελειώνει, τα μηνύματα προς Μοσκοβισί και ποιες απαντήσεις δόθηκαν. Γιατί απομακρύνεται το ορόσημο της 5ης Δεκεμβρίου.

Με τη φράση «έως το τέλος του χρόνου η πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς» επιτελικά στελέχη της κυβέρνησης επιχειρούν αποσυμπίεση από το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα της 5ης Δεκεμβρίου, ενώ επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι το Μαξίμου χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών στο επικείμενο Eurogroup, «κόντρα» στις εκτιμήσεις Μοσκοβισί ότι η συμφωνία είναι εφικτή τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εκφράζουν «βεβαιότητα» ωστόσο ότι η συμφωνία θα υπάρξει καθώς, όπως λένε, δεν υπάρχει κανένα σινιάλο από τους Ευρωπαίους εταίρους και ηγέτες πως «αποφάσισαν να προκαλέσουν πολιτική τρικυμία στην Ευρώπη» – πόσο μάλλον εάν το ιταλικό δημοψήφισμα υψώσει την τρίαινα.

Τα ίδια στελέχη προειδοποιούν με… όλο και μεγαλύτερη σαφήνεια ότι στο ακραίο σενάριο του «όχι σε όλα» από τους Θεσμούς (δηλαδή όχι στο κλείσιμο της αξιολόγησης, όχι στην ένταξη στο QE, όχι στις επενδύσεις) η θέση της χώρας στην ευρωζώνη «θα πληγεί αντικειμενικά και όχι επειδή κάποιος θα ρίξει το σύνθημα της εξόδου».

Σ΄ αυτό το πλαίσιο επισημαίνουν ότι «πολιτική συμφωνία σημαίνει να δοθεί το πράσινο φως για την εξέλιξη του προγράμματος με τρόπο που θα βγάλει έγκαιρα τη χώρα από την κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!