Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώληση των λιγνιτικών της ΔΕΗ έως το τέλος του 2018
[Euro2day]: Πώληση των λιγνιτικών της ΔΕΗ έως το τέλος του 2018

[Euro2day]: Πώληση των λιγνιτικών της ΔΕΗ έως το τέλος του 2018

Εως το τέλος του έτους η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για Μελίτη και Μεγαλόπολη, σύμφωνα με το SLA. Πότε θα καταργηθούν οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ. Τι προβλέπεται για τις οφειλές Δημοσίου προς ΔΕΗ. Υπό την αίρεση των ΕΛΠΕ η πώληση ΔΕΠΑ.

Μέχρι το τέλος του 2018 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ , στη Μεγαλόπολη και τη Μελίτη, σύμφωνα με το σχέδιο του μνημονίου που αφορά τα ενεργειακά.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά για το νόμο που ψηφίστηκε την 25η Απριλίου από τη Βουλή και παράλληλα θέτει τους όρους για τη διαδικασία της πώλησης και της επιλογής των επενδυτών. Έτσι, οι μονάδες που θα πουληθούν θα πρέπει να απευθύνονται σε υφιστάμενους ή νέους προμηθευτές ενέργειας, καθώς και σε άλλους επενδυτές.

Η ΔEΗ δεν θα πρέπει να έχει συμμετοχή ή διασύνδεση, συμπεριλαμβανομένης της προνομιακής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, με οποιαδήποτε εκχωρούμενη μονάδα. Σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η πρακτική που αναφέρεται στην ανακοίνωση για τα διορθωτικά μέτρα, ο αγοραστής ή οι αγοραστές:

• θα είναι ανεξάρτητοι από τη ΔEΗ και τις θυγατρικές της επιχειρήσεις ·

•θα διαθέτει τους οικονομικούς πόρους, αποδεδειγμένη τεχνογνωσία και κίνητρο για να διατηρήσει και να αναπτύξει τη μεταβιβασθείσα παραγωγική δυναμικότητα ως βιώσιμη και ανταγωνιστική δύναμη έναντι τη ΔEΗ και άλλων ανταγωνιστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!