Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πόλεμος για την ανακύκλωση συσκευασιών
[Euro2day]: Πόλεμος για την ανακύκλωση συσκευασιών

[Euro2day]: Πόλεμος για την ανακύκλωση συσκευασιών

Επεισοδιακή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. Διεκόπη λόγω παρέμβασης της Αστυνομίας.

Σε ανοικτό πόλεμο φαίνεται πως βρίσκονται πλέον οι δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση συσκευασιών προϊόντων, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης (η ΕΕΑΑ που διαχειρίζεται τους μπλε κάδους) και η Ανταποδοτική Ανακύκλωση (διαχειρίζεται τα σπιτάκια ανακύκλωσης που βρίσκονται σε πολλές περιοχές της χώρας). Η ΕΕΑΑ ελέγχει γύρω στο 85% της ανακύκλωσης συσκευασιών και η δεύτερη το 15% με βάση τα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Η διοίκηση της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης είχε προχωρήσει και την προηγούμενη εβδομάδα σε παρέμβαση ώστε να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΑΝ για την παρουσίαση, συζήτηση και αξιολόγηση του νέου 6ετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου της εταιρείας. Ζητούσε, μάλιστα, την εξαίρεση τεσσάρων μελών του Δ.Σ. από τη συνεδρίαση που υποστήριζε πως έχουν σχέση με την ΕΕΑΑ.

Αλλά και η σημερινή συνεδρίαση, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΑΝ, «διακόπηκε βίαια με την είσοδο αστυνομικών οργάνων, μετά από καταγγελία στην ΓΑΔΑ ότι υπήρχε σε εξέλιξη συμβάν στην έδρα του ΕΟΑΝ επί της οδού Πατησίων». Οπως υποστηρίζουν στον ΕΟΑΝ «παράλληλα με την εμφάνιση των αστυνομικών οργάνων, ο Γενικός Διευθυντής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης υπεδείκνυε ονομαστικά στους αστυνομικούς μέλη του ΔΣ του ΕΟΑΝ για να προσαχθούν ενόψει μιας μήνυσης που θα έκανε».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!