Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πληροφορική: Φιλόδοξα σχέδια από τις «νέες δυνάμεις» του κλάδου
[Euro2day]: Πληροφορική: Φιλόδοξα σχέδια από τις «νέες δυνάμεις» του κλάδου

[Euro2day]: Πληροφορική: Φιλόδοξα σχέδια από τις «νέες δυνάμεις» του κλάδου

Τα φιλόδοξα σχέδια εισηγμένων ομίλων του κλάδου που έχουν αναπτυχθεί σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια. Ποιοι εξ’ αυτών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων κεφαλαίου, ομολογιακών δανείων και μετάταξης στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.

Τα «λουκέτα» αρκετών εταιρειών του κλάδου σε συνδυασμό με τις μεγάλες ανακατατάξεις που προκάλεσε η πολυετής οικονομική κρίση, έχουν ως αποτέλεσμα την ταχεία ανάπτυξη «νέων δυνάμεων» στο χώρο της πληροφορικής, οι οποίες καταφέρνουν να κερδίζουν μερίδια, να μπαίνουν σε νέες αγορές και να προχωρούν σε διεθνοποίηση των εργασιών τους.

Αρκετές από αυτές τις εταιρείες είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και έχουν στο «πίσω μέρος του μυαλού τους» να προσφύγουν κάποια στιγμή στο επενδυτικό κοινό για να χρηματοδοτήσουν την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Η Entersoft καταφέρνει να αναπτύσσεται ετησίως με διψήφια ποσοστά, διαθέτοντας παράλληλα μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και σημαντικό ύψος διαθεσίμων (net cash). Η εταιρεία διαθέτει μεν τις προϋποθέσεις για να μεταταχθεί από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, ωστόσο αυτό θα γίνει κάτω από προϋποθέσεις: «Επιθυμούμε να μεταταχθούμε, έχουμε τα μεγέθη, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει βοηθήσει η χρηματιστηριακή αγορά» υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Κοτζαμανίδης.

Η Epsilon Net έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση εργασιών κατά τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας παράλληλα πολύ σημαντικά ποσά στη δημιουργία της πλατφόρμας Pylon, πάνω στην οποία μπορούν να στηθούν γρήγορα και με χαμηλό κόστος υβριδικά πακέτα για τη διείσδυση -είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό- σε «κάθετες αγορές». Αν και η εταιρεία διαθέτει «θετικό καθαρό ταμείο» (διαθέσιμα μεγαλύτερα από το σύνολο των τραπεζικών της υποχρεώσεων) θεωρεί πως μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου θα μπορούσε να επιταχύνει τα επεκτατικά της σχέδια (μεταξύ άλλων, η εταιρεία διεκδίκησε -χωρίς να μειοδοτήσει- την Unisoft).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!