Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ο Γ. Πιτσιλής πρόεδρος του ΕνδοΕυρωπαϊκού Οργανισμού Φορολογικών Διοικήσεων
[Euro2day]: Ο Γ. Πιτσιλής πρόεδρος του ΕνδοΕυρωπαϊκού Οργανισμού Φορολογικών Διοικήσεων

[Euro2day]: Ο Γ. Πιτσιλής πρόεδρος του ΕνδοΕυρωπαϊκού Οργανισμού Φορολογικών Διοικήσεων

Η θητεία θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, το καλοκαίρι του 2020, στη χώρα μας.

Τιμητική διάκριση για την Ελλάδα αποτελεί η επιλογή για την Προεδρία του ΕνδοΕυρωπαϊκού Οργανισμού Φορολογικών Διοικήσεων (Intra-european Organization of Tax Administrations, ΙΟΤΑ) για την περίοδο 2019-2020, του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο IOTA είναι πανευρωπαϊκός Οργανισμός με 44 κράτη μέλη, ο οποίος παρέχει στα μέλη του εξειδικευμένη πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών σε κομβικής σημασίας θέματα και τρέχουσες εξελίξεις σχετικά το έργο και τις προκλήσεις των φορολογικών διοικήσεων.

Παράλληλα, ο ΙΟΤΑ προωθεί τη συνεργασία, τόσο μεταξύ των μελών του, όσο και με άλλους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στόχος του είναι να βοηθά τα μέλη του να αναπτύσσουν τις βέλτιστες και πιο σύγχρονες πρακτικές για την είσπραξη των φορολογικών εσόδων, να διασφαλίζουν και να ενισχύουν τη συμμόρφωση των φορολογουμένων και να παρέχουν ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες.

Η ανάληψη της Προεδρίας του ΙΟΤΑ από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τον κύριο Πιτσιλή αποτελεί μια σημαντική διάκριση για την Ελλάδα και την ελληνική φορολογική διοίκηση. Η θητεία θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, το καλοκαίρι του 2020, στη χώρα μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!