Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πήραν φωτιά οι τιμές των καυσίμων
[Euro2day]: Πήραν φωτιά οι τιμές των καυσίμων

[Euro2day]: Πήραν φωτιά οι τιμές των καυσίμων

Ενισχύονται οι τιμές παράλληλα με το ράλι του πετρελαίου που έφτασε τα 80 δολάρια στις διεθνείς αγορές. Υψηλότερες οι ανατιμήσεις στα πρατήρια. Σημαντική η επιβάρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Έκρηξη των τιμών των υγρών καυσίμων στην εγχώρια αγορά και μάλιστα πριν καλά, καλά το Μπρεντ ανέβει στα 80 δολάρια το βαρέλι. Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις τιμοληψίες του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμής της αμόλυβδης βενζίνης σε διάστημα μόλις 15 ημερών αυξήθηκε κατά 3,5 λεπτά το λίτρο. Έτσι από τα 1,58 ευρώ το λίτρο που ήταν την 1η Μαΐου εκτοξεύτηκε στις 16 του ίδιου μήνα στα 1,615 ευρώ.

Από τη στιγμή που η μέση αύξηση είναι της τάξης των 3,5 λεπτών το λίτρο, αυτό σημαίνει ότι σε πρατήρια οι ανατιμήσεις είναι κατά πολύ υψηλότερες.

Η κούρσα ανόδου αποδίδεται στην αντίστοιχη πορεία στις διεθνείς αγορές του Μπρεντ και του αργού. Μία φρενήρης τροχιά που κρατά ουσιαστικά εδώ και περίπου τρεισήμισι μήνες και επιταχύνθηκε από τότε που η Ουάσιγκτον αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά. Το κλίμα ήταν ήδη αρνητικό καθώς η Βενεζουέλα είχε μειώσει δραματικά την παραγωγή της, ενώ συγκρατημένη τη διατηρούν και τα κράτη – μέλη του ΟΠΕΚ.

Πάντως, στην ελληνική αγορά οι τιμές των καυσίμων έχουν σημειώσει τεράστια αύξηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!