Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πυρά από Τερέζα Μέι κατά των βουλευτών για το Brexit
[Euro2day]: Πυρά από Τερέζα Μέι κατά των βουλευτών για το Brexit

[Euro2day]: Πυρά από Τερέζα Μέι κατά των βουλευτών για το Brexit

Η μη αποχώρηση από την ΕΕ θα προκαλέσει «ανεπανόρθωτη» ζημιά στην εμπιστοσύνη προς την πολιτική κουλτούρα της Βρετανίας, υποστηρίζει η πρωθυπουργός. Ναι σε παράταση αλλά υπό όρους το μήνυμα που έστειλαν οι Βρυξέλλες.

Η καθυστέρηση του Brexit αποτελεί «ζήτημα μεγάλης προσωπικής απογοήτευσης» δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε προς τους Βρετανούς πολίτες, μετά τις σημερινές εξελίξεις και την επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με την οποία ζητά από την ΕΕ την παράταση του άρθρου 50 μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Απευθύνθηκε προσωπικά στους Βρετανούς πολίτες λέγοντας ότι: «εσείς, οι πολίτες κουραστήκατε από τις εσωτερικές διαμάχες, κουραστήκατε από τα πολιτικά παιχνίδια. Είμαι στο πλευρό σας», ενώ τόνισε ότι έφερε την καλύτερη δυνατή διαπραγματεύσιμη συμφωνία και κατηγόρησε τους βουλευτές για την αποτυχία λήψης απόφασης.

Η Τερέζα Μέι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, επανέλαβε ότι η μη αποχώρηση από την ΕΕ θα προκαλέσει «ανεπανόρθωτη» ζημιά στην εμπιστοσύνη προς την πολιτική κουλτούρα της Βρετανίας. Το κοινοβούλιο, είπε, «έκανε ότι ήταν δυνατό» για να αποφύγει να πάρει μία απόφαση εάν θέλει να φύγει με συμφωνία, χωρίς συμφωνία ή να μην φύγει καθόλου.

«Αυτό που όλοι οι βουλευτές ήταν πρόθυμοι να πουν είναι το τι δεν θέλουν. Ελπίζω να βρουν έναν τρόπο να υποστηρίξουν την συμφωνία που διαπραγματεύτηκα με την ΕΕ. Θα συνεχίσω να εργάζομαι μέρα και νύχτα για να εξασφαλίσω την υποστήριξη των συναδέλφων μου, του DUP και άλλων σε αυτή την συμφωνία. Αλλά δεν είμαι έτοιμη να καθυστερήσω το Brexit πέρα από τις 30 Ιουνίου» είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!