Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πιο κοντά Ισραήλ-Τουρκία στη μεταφορά αερίου
[Euro2day]: Πιο κοντά Ισραήλ-Τουρκία στη μεταφορά αερίου

[Euro2day]: Πιο κοντά Ισραήλ-Τουρκία στη μεταφορά αερίου

Την τουρκική λύση για τη μεταφορά του αερίου τους στην Ευρώπη, συζητούν οι Ισραηλινοί. Επαφές και με Μπακού. Έντονη κινητικότητα από την πλευρά της ’γκυρας. Η ελληνική πρόταση του EastMed και τα προβλήματά της. Υποχρεωτική η εμπλοκή του αγωγού ΤΑΡ.

Έτοιμη να αξιοποιήσει τα δίκτυα της για τη μεταφορά στις αγορές, όλου του διαθέσιμου φυσικού αερίου της περιοχής, εμφανίζεται η Τουρκία.

Αξιοποιώντας τη γεωγραφική της θέση, κατασκευαζόμενες ή σχεδιαζόμενες υποδομές μεταφοράς και με τις κατάλληλες διπλωματικές κινήσεις («ξεπάγωμα» σχέσεων με Ισραήλ και Ρωσία) η τουρκική διπλωματία έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καταστήσει ελκυστικές οικονομικά τις δικές της λύσεις μεταφοράς φυσικού αερίου Μέσης Ανατολής και Ανατολικής Μεσογείου, κερδίζοντας πόντους έναντι των προσπαθειών της Ελλάδας.

Πριν περάσει ένας μήνας από την τριμερή των υπουργών ενέργειας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στην Αθήνα στις 28 Σεπτεμβρίου (Σκουρλέτης, Λακκοτρύπης, Steinitz) στην οποία συζητήθηκε και η μεταφορά του αερίου Ισραήλ και Κύπρου με υποθαλάσσιο αγωγό μέσω Ελλάδας, η ισραηλινή διπλωματία, ασχέτως των επίσημων δηλώσεων, δείχνει ότι κινείται προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των τουρκικών δικτύων και στη συνέχεια του αγωγού ΤΑΡ, για τη μεταφορά του δικού της αερίου προς την Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!