Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πιο… δουλευταράδες οι Αμερικανοί από τους Ευρωπαίους
[Euro2day]: Πιο… δουλευταράδες οι Αμερικανοί από τους Ευρωπαίους

[Euro2day]: Πιο… δουλευταράδες οι Αμερικανοί από τους Ευρωπαίους

Ο μέσος Ευρωπαίος εργάζεται 19% λιγότερο από τον μέσο Αμερικανό, κάτι που «μεταφράζεται» σε 258 ώρες λιγότερες ετησίως ή περίπου μία ώρα λιγότερο κάθε ημέρα της εβδομάδας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι Αμερικανοί είναι… εθισμένοι στις δουλειές τους. Οι Αμερικανοί εργαζόμενοι όχι μόνο εργάζονται περισσότερες ώρες από τους εργαζόμενους σε όλες σχεδόν τις άλλες χώρες, αλλά συνταξιοδοτούνται και αργότερα, ενώ παίρνουν λιγότερες ημέρες άδειας.

Μια νέα μελέτη επιχειρεί να μετρήσει ακριβώς πόσο περισσότερο εργάζονται οι Αμερικανοί από τους Ευρωπαίους συνολικά, σύμφωνα με το Bloomberg. Το αποτέλεσμα της μελέτης δείχνει πως ο μέσος Ευρωπαίος εργάζεται 19% λιγότερο από τον μέσο Αμερικανό, κάτι που «μεταφράζεται» σε 258 ώρες λιγότερες ετησίως ή περίπου μία ώρα λιγότερο κάθε ημέρα της εβδομάδας. Ή, διαφορετικά, οι Αμερικανοί εργάζονται 25% περισσότερες ώρες από τους Ευρωπαίους.

Οι ώρες εργασίας εμφανίζουν μεγάλες διαφοροποιήσεις από χώρα σε χώρα, σύμφωνα με το κείμενο εργασίας των οικονομολόγων Alexander Bick του Arizona State University, Bettina Bruggemann του McMaster University του Οντάριο και Nicola Fuchs-Schundeln του Goethe University Frankfurt. Για παράδειγμα, οι εργασιακές συνήθειες των Ελβετών μοιάζουν με αυτές των Αμερικανών, ενώ οι Ιταλοί είναι λιγότερο πιθανό να δουλεύουν, με αποτέλεσμα να εργάζονται 29% λιγότερες ώρες ετησίως απ’ ό,τι οι Αμερικανοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!