Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Pimco: Με τι τίμημα αγοράζει το 95% του mezzanine bond
[Euro2day]: Pimco: Με τι τίμημα αγοράζει το 95% του mezzanine bond

[Euro2day]: Pimco: Με τι τίμημα αγοράζει το 95% του mezzanine bond

Πόσο αποτίμησε η PIMCO τις ομολογίες ενδιάμεσης διαβάθμισης που θα εκδώσει το SPV κατά την τιτλοποίηση «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, αξίας περίπου 2 δισ. ευρώ της Eurobank. Πώς σπάει η τιτλοποίηση σε senior, mezzanine και junior note τίτλους. Η κατάταξη στις πληρωμές.

Το στοίχημα ότι η ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας θα συνεχισθεί, με υψηλότερους μάλιστα ρυθμούς, οδηγώντας σε αισθητή ανάκαμψη των τιμών στα οικιστικά ακίνητα, αναλαμβάνει η PIMCO, μετά τη συμφωνία με τη Eurobank , για την αγορά του 95% των τίτλων ενδιάμεσης διαβάθμισης της τιτλοποίησης του project Pillar.

Η συμφωνία προβλέπει ότι θυγατρική της PIMCO (Celidoria) αγοράζει το 95% των ομολογιών ενδιάμεσης (mezzanine notes) και χαμηλής διαβάθμισης (junior notes) της τιτλοποίησης χαρτοφυλακίου «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, συνολικής λογιστικής αξίας περίπου 2 δισ. ευρώ (Project Pillar). Η Eurobank θα διατηρήσει στην κυριότητά της το 100% των ομολογιών πρώτης διαβάθμισης (senior notes) καθώς και το 5% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης.

Η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου, που προκύπτει, με βάση την ονομαστική αξία του senior note και την τιμή πώλησης των ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης, αντιστοιχεί περίπου στο 58% της συνολικής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου, αναφέρει η ανακοίνωση.

Με βάση την ενημέρωση που είχαν οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό επενδυτές, οι ομολογίες πρώτης διαβάθμισης (senior note) της εν λόγω τιτλοποίησης θα έχουν ονομαστική αξία περίπου 1,05 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!