Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιοι και πόσο ωφελούνται από τις πρώτες φοροελαφρύνσεις
[Euro2day]: Ποιοι και πόσο ωφελούνται από τις πρώτες φοροελαφρύνσεις

[Euro2day]: Ποιοι και πόσο ωφελούνται από τις πρώτες φοροελαφρύνσεις

Η μείωση ΕΝΦΙΑ του 2019, οι βελτιώσεις στις 120 δόσεις και οι αλλαγές στη πάγια ρύθμισης της Εφορίας. Ερχεται νέα πάγια ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών. Οι φορολογούμενοι ανάλογα με το ύψος της οφειλής τους θα μπορούν να κερδίζουν ακόμα και 24 δόσεις.

Με τρεις βασικές ρυθμίσεις, τη μείωση του φετινού ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά, τις βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων αλλά και τις αλλαγές στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων κατατίθεται εντός της εβδομάδας στη Βουλή το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ειδικά για την πάγια ρύθμιση οι οφειλέτες της Εφορία θα κερδίζουν περισσότερες μηνιαίες δόσεις οι οποίες υπό προϋποθέσεις θα φθάνουν για τις τακτικές οφειλές (π.χ. ΕΝΦΙΑ) τις 24. Το Σεπτέμβριο και αφού θα έχει κλειδώσει με τους θεσμούς ο προϋπολογισμός του 2020, ο οποίος θα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, θα έρθει στη Βουλή το δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο με τις φοροελαφρύνσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, καθώς και τα μέτρα στήριξης της οικοδομής.

Ειδικότερα το πρώτο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μέτρα άμεσης εφαρμογής όπως:
1. Μείωση του φετινού λογαριασμού του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά. Η διάταξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τους έχοντες ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ και 10% μεσοσταθμικά για τους φορολογούμενους με περιουσία έως 200.000 ευρώ καταργείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!