Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πηγές ΕΕ: Δύσκολη η συμφωνία στο Eurogroup
[Euro2day]: Πηγές ΕΕ: Δύσκολη η συμφωνία στο Eurogroup

[Euro2day]: Πηγές ΕΕ: Δύσκολη η συμφωνία στο Eurogroup

Καλή αξιολόγηση από τους θεσμούς αλλά όχι οριστική συμφωνία, βλέπει αξιωματούχος. Δεν αποκλείεται νέο Eurogroup. Σε ανώτερο επίπεδο η αναζήτηση λύσης στο εργασιακό. Βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα συζητηθούν τη Δευτέρα.

Την πεποίθηση ότι είναι ρεαλιστικό να υπάρξει συνολική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, ΕΕ και ΔΝΤ για τη 2η αξιολόγηση, το θέμα του χρέους, αλλά και τη συμμετοχή του ΔΝΤ πριν το τέλος του έτους, εξέφρασε πριν από λίγο κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα, όπως το δημοσιονομικό και οι εργασιακές αλλαγές, τόνισε ότι αν υπάρχει καλή θέληση, τότε είμαι βέβαιος ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί και όπως ξέρετε, οι συνεδριάσεις μας δεν δεσμεύονται από γραφειοκρατικά ημερολόγια, είμαστε ευέλικτοι.

Ο αξιωματούχος φάνηκε αισιόδοξος για τη Δευτέρα, αλλά δεν απέκλεισε νέα συνεδρίαση, αν αυτή χρειαστεί.

Επιπλέον εξήγησε ότι το ζήτημα των εργασιακών εκτιμά ότι δεν θα κλείσει σε επίπεδο τεχνοκρατών αλλά σε ανώτερο επίπεδο, δηλαδή σε αυτό των υπουργών.

Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι ρεαλιστικά εκτιμά πως τη Δευτέρα θα ακουστεί μια πολύ καλή αξιολόγηση από την πλευρά των θεσμών, με ελάχιστα ανοιχτά σημεία και από εκεί και πέρα θα πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση για το πότε θα γίνει η ενεργοποίηση των όποιων αποφάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!