Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πιέζει το Κογκρέσο για πάγωμα μεταφοράς στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία
[Euro2day]: Πιέζει το Κογκρέσο για πάγωμα μεταφοράς στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία

[Euro2day]: Πιέζει το Κογκρέσο για πάγωμα μεταφοράς στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία

Σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ένα νέο εμπάργκο μίνι όπλων κατά της Τουρκίας. Οι περιορισμοί οπλικού υλικού αφορούν στις πωλήσεις αεροσκαφών F-35 Lightning II JSF και F-16 Fighting Falcons, ελικοπτέρων CH-47 Chinook και H-60 Blackhawk και πυραύλων Patriot.

Την απαγόρευση μεταφοράς στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία, μέχρις ότου σταλεί από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ – και σε συνεννόηση με τον υπουργό Εξωτερικών- έκθεση προς τις επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και της Γερουσίας, εμπεριέχει το σχέδιο νόμου του Προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα, του προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, Μακ Θόρνμπερι.
Το σχέδιο νόμου έχει εγκριθεί επί της αρχής από την Επιτροπή με ψήφους 60-1 και θα ακολουθήσει η συζήτηση διαφόρων τροπολογιών. Αντίστοιχη διαδικασία θα υπάρξει και στη Γερουσία. Στην ουσία το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ένα νέο εμπάργκο μίνι όπλων κατά της Τουρκίας. Οι περιορισμοί οπλικού υλικού αφορούν στις πωλήσεις αεροσκαφών F-35 Lightning II JSF και F-16 Fighting Falcons, ελικοπτέρων CH-47 Chinook και H-60 Blackhawk και πυραύλων Patriot.
Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο 1251 του προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα, με τίτλο «Έκθεση για την κατάσταση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Τουρκική Δημοκρατία», καταγράφονται τα εξής:
«Το παράρτημα αυτό απαιτεί από τον Υπουργό Άμυνας, σε διαβούλευση με τον Υπουργό Εξωτερικών, να υποβάλει έκθεση σχετικά με τη σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας στις επιτροπές άμυνας του Κογκρέσου, στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, το αργότερο 60 ημέρες μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας Πράξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!