Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιες χώρες μπαίνουν στη μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων της ΕΕ
[Euro2day]: Ποιες χώρες μπαίνουν στη μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων της ΕΕ

[Euro2day]: Ποιες χώρες μπαίνουν στη μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων της ΕΕ

Σήμερα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές από τους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ στη λίστα και ενδεχομένως να επιβληθούν κυρώσεις. Εντείνονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μετά και τα paradise papers.

Μέχρι έντεκα χώρες θα μπορούσαν να καταλήξουν στη μαύρηλίστα των φορολογικών παραδείσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενδεχομένως να τους επιβληθούν κυρώσεις για μη συμμόρφωση της φορολογικής νομοθεσίας με το μπλοκ, σύμφωνα με το τελευταίο σχέδιο προτάσεων.

Έγγραφο που έχει το Bloomberg, αναφέρει ότι η λίστα πρόκειται να υπογραφεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ σε συνεδρίαση στις Βρυξέλλες σήμερα. Αναμένεται να περιλαμβάνει τη Νότια Κορέα, τον Παναμά, την Τυνησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τα νησιά Μπαρμπέιντος, το Πράσινο Ακρωτήριο, τη Γρενάδα, το Μακάο, τις Νήσους Μάρσαλ, το Παλάου και την Αγία Λουκία.

Ο τελικός κατάλογος είναι αποτέλεσμα δουλειάς μηνών και θα μπορούσε ακόμη να τροποποιηθεί, ανάλογα με την πολιτική απόφαση των υπουργών.

Η ΕΕ έχει εντείνει τις προσπάθειές της τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής σε όλο τον κόσμο – ιδιαίτερα μετά από διαρροές, όπως τα πρόσφατα Paradise Papers.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!