Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιες αλλαγές φέρνει ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας
[Euro2day]: Ποιες αλλαγές φέρνει ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας

[Euro2day]: Ποιες αλλαγές φέρνει ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 27 Οκτωβρίου ο νέος πτωχευτικός κώδικας. Τι προβλέπει για τις αλλαγές στις διοικήσεις των επιχειρήσεων. Πότε θα υπάρχει συμφωνία εξυγίανσης
Τη δυνατότητα να αφαιρεί το πτωχευτικό δικαστήριο μετά από αίτηση του συνδίκου, από τον οφειλέτη τη διοίκηση της πτωχευτικής περιουσίας, αν αυτό επιβάλλει το συμφέρον των πιστωτών προβλέπεται μεταξύ άλλων στις τροποποιήσεις του Πτωχευτικού Κώδικα που τέθηκε σήμερα και ως τις 27 Οκτωβρίου σε διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με δύο λόγια δηλ. προβλέπεται μέχρι και αλλαγή της διοίκησης μιας υπό πτώχευση εταιρείας αν αυτή δεν πληρώνει τα δάνειά της. Έτσι πολλοί βασικοί μέτοχοι θα χάνουν τα ηνία των επιχειρήσεων, αν δεν είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους.

Στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα θα μπορεί να εντάσσεται κάθε φυσικό ή νομική πρόσωπο που βρίσκεται και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και αδυνατεί ή απειλείται με αδυναμία ανταπόκρισης στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή ακόμα και αν το δικαστήριο κρίνει πως υπάρχει απλώς πιθανότητα αφερεγγυότητάς του.

Για να υπάρξει συμφωνία εξυγίανσης, θα πρέπει να έχει συναφθεί συμφωνία οφειλέτη-πιστωτών του που εκπροσωπούν το 60% του συνόλου των απαιτήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!