Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποιες αγορές είδαν το ράλι να… περνά
[Euro2day]: Ποιες αγορές είδαν το ράλι να… περνά

[Euro2day]: Ποιες αγορές είδαν το ράλι να… περνά

Οι μετοχές, τα εμπορεύματα και τα νομίσματα που έχασαν το «πάρτι» που στήθηκε τη φετινή χρονιά. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Το μεγάλο δίλημμα που δημιουργείται μεταξύ αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων αγορών.

Σε μια χρονιά που οι αποδόσεις σχεδόν όλων των περιουσιακών στοιχείων διαμορφώθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, με διψήφιες αποδόσεις που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν το 25%, οι «παραφωνίες» των αγορών που κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος ήταν δακτυλοδεικτούμενες για το 2019.

Η εμπορική σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, παρότι υπήρξε το κυρίαρχo στοιχείο για τη μεταβλητότητα των αγορών, επηρέασε αρνητικά τις αποδόσεις στις περιφερειακές ασιατικές αγορές περισσότερο και μάλιστα προς το τέλος του έτος που διαφάνηκε «φως στο τούνελ», οι αγορές μετοχών επηρεάστηκαν θετικά.

Το έτερο στοιχείο υψηλής αβεβαιότητας για το 2019 ήταν το Brexit και οι πιθανές επιπλοκές του, οι οποίες με το αποτέλεσα των εκλογών στο Η.Β. φαίνεται να λειαίνονται. Τέλος, η στροφή στην πολιτική της FED, απόρροια των αρνητικών εξελίξεων στα οικονομικά μεγέθη της ανάπτυξης των ΗΠΑ για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, δεν προκάλεσε sell-off στις μετοχικές αγορές.

Από τις ευρωπαϊκές αγορές, Ελλάδα και Ρωσία κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις υψηλότερες επιδόσεις, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο των ευρωπαϊκών μετοχών Stoxx 600 διαμορφώθηκε στο 24%. Στον αντίποδα, από τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, η απογοήτευση ήταν η αγορά μετοχών του Λουξεμβούργου με -10% ετήσια απόδοση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!