Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
34 °C 17 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε ποιά τιμή θα αγοράζουμε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα
[Euro2day]: Σε ποιά τιμή θα αγοράζουμε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

[Euro2day]: Σε ποιά τιμή θα αγοράζουμε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε τον δεύτερο κατάλογο με 55 “ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης”. Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν πως αυξάνεται η χονδρική τιμή, με αποτέλεσμα να μειώνεται το περιθώριο κέρδους τους.

Νέα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί στον τρόπο τιμολόγησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), τα οποία βγαίνουν εκτός διατίμησης.
Όπως μεταδίδει το Iatronet.gr , το υπουργείο Υγείας εξέδωσε τον δεύτερο κατάλογο με 55 “ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης”, οι οποίες, ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικές για όσους διαθέτουν τα εν λόγω σκευάσματα.
Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται τιμές πολύ γνωστών προϊόντων, όπως το αναγλητικό “Panadol Cold & Flu & Cough” με προτεινόμενη τιμή τα 5,99 ευρώ, η κρέμα “Lamisil” με τιμή 3,98 ευρώ και το φάρμακο του πεπτικού “Maalox Plus tab” με προτεινόμενη τιμή τα 2,01 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση, οι παραγωγοί των φαρμάκων αυτών υποχρεούνται να αναγράφουν πάνω στην συσκευασία τη φράση “Ενδεικτική Τιμή Λιανικής Πώλησης”.
Για τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, η αναγραφόμενη ως “λιανική τιμή” στις συσκευασίες θα ισχύει ως “ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης”.
Στα μέσα Ιουλίου, είχε εκδοθεί και άλλος κατάλογος, ο οποίος περιελάμβανε συνολικά 567 μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Αντιδράσεις

Το απελευθερωμένο νέο καθεστώς έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!