Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποια μέτρα κλείδωσαν στο επικαιροποιημένο μνημόνιο
[Euro2day]: Ποια μέτρα κλείδωσαν στο επικαιροποιημένο μνημόνιο

[Euro2day]: Ποια μέτρα κλείδωσαν στο επικαιροποιημένο μνημόνιο

Πώς έκλεισε το δημοσιονομικό κενό με τους ευρωπαίους για το 2018. Επανεξετάζονται όλες οι φοροαπαλλαγές, σε ποιο επίδομα μπαίνει «μαχαίρι». Ο νέος φόρος και η απόσταση στα εργασιακά. Οι προσπάθειες για «λευκό καπνό» τη Δευτέρα και ο ρόλος του ΔΝΤ.

Στις 45 σελίδες του τελευταίου προσχεδίου του επικαιροποιημένου Μνημονίου, οι διορθώσεις σε σχέση με το αρχικό κείμενο της 18ης Νοεμβρίου αποδεικνύουν τις προσπάθειες τις οποίες κατέβαλαν οι δύο πλευρές ώστε να κλείσουν όσο το δυνατό περισσότερα «κουτάκια» της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο. Οι περισσότερες διορθώσεις εντοπίζονται στα εργασιακά. Ένα ατελείωτο γράψε σβήσε, χωρίς τελική συμφωνία.

Στα δημοσιονομικά, ιδίως στις πρώτες σελίδες όπου περιγράφεται η απαίτηση πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα με τη λήψη -προκαταβολικά πρόσθετων μέτρων, διαφοροποίηση δεν υπάρχει καμία.

Στα εργασιακά φαίνεται να καταβάλλονται προσπάθειες να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Η μοναδική ουσιαστική αλλαγή από το ένα κείμενο στο άλλο είναι μάλλον η αύξηση της μετενέργειας των συμβάσεων από τους τρεις (στο αρχικό κείμενο) στους έξι μήνες. Στα υπόλοιπα, λέξεις σβήνονται και γράφονται χωρίς να αλλάξει η ουσία παρά μόνο οι διατυπώσεις.

Για τις ομαδικές απολύσεις για παράδειγμα, παραμένει η απαίτηση για αύξηση του ποσοστού από το 5% στο 10%, χωρίς να γίνονται υπαναχωρήσεις στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!