Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποια είναι τα «βαρίδια» στις αποκρατικοποιήσεις της ενέργειας
[Euro2day]: Ποια είναι τα «βαρίδια» στις αποκρατικοποιήσεις της ενέργειας

[Euro2day]: Ποια είναι τα «βαρίδια» στις αποκρατικοποιήσεις της ενέργειας

Από παρατάσεις σε παρατάσεις οι διαγωνισμοί για την πώληση ΕΛ.ΠΕ και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Ιανουάριο οδεύουν οι προσφορές. Το δαιδαλώδες σχήμα της πώλησης της ΔΕΠΑ τρενάρει την αποκρατικοποίηση για το α’ τρίμηνο του 2019.

Καθυστερήσεις καταγράφονται στις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις των Ελληνικών Πετρελαίων και της ΔΕΠΑ αλλά και στον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να εκφράζεται δυσφορία από τους Ευρωπαίους εταίρους για την τήρηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης έναντι της συμφωνίας για την έξοδο από τα προγράμματα προσαρμογής.

Οι συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις θεωρούνται εμβληματικές για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας και όπως αναφέρουν πηγές παρακολουθούνται στενά από τους εταίρους ως προς την πορεία υλοποίησης τους. Ωστόσο τόσο στην περίπτωση της αποεπένδυσης της ΔΕΗ από το λιγνίτη όσο και των ΕΛ.ΠΕ οι διαγωνιστικές διαδικασίες οδεύουν από παράταση σε παράταση.

Ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη διάρκεια χθεσινών δηλώσεων του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της δημόσιας εταιρίας ηλεκτρισμού , εφόσον χρειαστεί, ενώ μιλώντας για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις χαρακτήρισε «φυσιολογικές» τις παρατάσεις που δόθηκαν.

Ας πάρουμε, όμως, την κάθε επιχείρηση ξεχωριστά.

Τα εμπόδια των ΕΛ.ΠΕ.

Ο διαγωνισμός για την πώληση του 50,1% των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων (σ.σ. πωλούν και το δημόσιο και ο όμιλος Λάτση), ήταν στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ να πραγματοποιηθεί περί τις αρχές Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!