Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ποια ηχηρά ονόματα διεκδικούν τη ΔΕΠΑ
[Euro2day]: Ποια ηχηρά ονόματα διεκδικούν τη ΔΕΠΑ

[Euro2day]: Ποια ηχηρά ονόματα διεκδικούν τη ΔΕΠΑ

Εντός του μήνα η νομοθετική ρύθμιση για το σπάσιμο και την πώληση της ΔΕΠΑ. Τα χρυσά assets και ο ρόλος της απολιγνιτοποίησης. Mytilineos, ΕΛ.ΠΕ, Motor Oil, ΖeniΘ, Edison και Κοπελούζος στους μνηστήρες της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Οι διεκδικητές της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Ως τη μητέρα των μαχών… χαρακτηρίζουν στην αγορά την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. Οπως υποστηρίζουν στο Euro2day.gr επιχειρηματίες και αναλυτές στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων «ο μεγάλος ανταγωνισμός θα φουντώσει για την πάλαι ποτέ κραταιά επιχείρηση στην προμήθεια και διανομή φυσικού αερίου». Μπορεί να μην έχει πια το μονοπώλιο στην αγορά, ωστόσο, τα assets που διαθέτει, αν μη τι άλλο, αποτελούν πόλο έλξης ενόψει των νέων δεδομένων που δημιουργούνται στην αγορά ενέργειας.

Η πολιτική της Ε.Ε. για την απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, και φυσικά και της ελληνικής (μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το κλείσιμο ως το 2028 όλων των σημερινών λιγνιτικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και την αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή που θα προβλέπει τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο 35% αντί για 31% το 2030), καθιστά το φυσικό αέριο στο καύσιμο του μέλλοντος: αυτό που θα κυριαρχήσει μέχρι την μετάβαση στις ΑΠΕ.

Η ΔΕΠΑ με κύκλο εργασιών της τάξης του 1 δισ. ευρώ, που ελέγχεται κατά 65% από το ΤΑΙΠΕΔ (ελληνικό δημόσιο) και 35% από τα Ελληνικά Πετρέλαια, παίρνει τη σκυτάλη… για πλήρη αποκρατικοποίηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!