Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 19 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Petrobras: Βουτιά 68% στα καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο
[Euro2day]: Petrobras: Βουτιά 68% στα καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο

[Euro2day]: Petrobras: Βουτιά 68% στα καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 92,3 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας πολύ μεγάλη πτώση λόγω έκτακτων κοστών. Τα έσοδα υποχώρησαν 6,1%, αλλά οι ταμειακές ροές ήταν σε θετικό πρόσημο για ένατο τρίμηνο και το χρέος συνέχισε να μειώνεται.

Η βραζιλιάνικη πετρελαϊκή εταιρία Petróleo Brasileiro (Petrobras) ανακοίνωσε σήμερα πτώση στα κέρδη της κατά το δεύτερο τρίμηνο, εν μέσω χαμηλότερων πωλήσεων και υψηλότερης φορολογίας.

Η Petrobras τόνισε πως τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν κατά 68% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σε 292 εκατ. ρεάλ (92,3 εκατ. δολάρια).

«Έχουμε μια σειρά έκτακτων παραγόντων (…) που επηρέασαν σημαντικά αυτό το νούμερο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής, Pedro Parente, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο μεγαλύτερος μεταξύ αυτών ήταν κάποιες δυσμενείς αποφάσεις σε φορολογικές υποθέσεις, που ανάγκασαν την Petrobras καταβάλει 6,23 δισ. ρεάλ. Η εταιρία, επιπλέον, αναγκάστηκε να κρατήσει προβλέψεις ύψους 818 εκατ. ρεάλ, λόγω μιας διαφωνίας που αφορά σε παράκτιες εγκαταστάσεις γεώτρησης.

Τα στελέχη της Petrobras ανέφεραν πως, πέραν αυτών των ποσών, η εταιρία εμφάνισε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν θετικές για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο, διευκρίνισε ο Parente και πρόσθεσε ότι αυτό επέτρεψε στην Petrobras να συνεχίσει να μειώνει το χρέος της, το μεγαλύτερο στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!