Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Περισσότεροι από 80 μετανάστες διασώθηκαν ανοικτά της Λιβύης
[Euro2day]: Περισσότεροι από 80 μετανάστες διασώθηκαν ανοικτά της Λιβύης

[Euro2day]: Περισσότεροι από 80 μετανάστες διασώθηκαν ανοικτά της Λιβύης

Είναι η δεύτερη επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποιείται μέσα σε 24 ώρες από το Ocean Viking, ένα πλοίο ναυλωμένο από τις μκο SOS Mediterranee και Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Περισσότεροι από 80 μετανάστες, άνδρες και έφηβοι στην πλειονότητά τους Σουδανοί, διασώθηκαν σήμερα το πρωί από το πλοίο Ocean Viking στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, σύμφωνα με μια πρώτη καταμέτρηση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Είναι η δεύτερη επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποιείται μέσα σε 24 ώρες από το Ocean Viking, ένα πλοίο ναυλωμένο από τις μκο SOS Mediterranee και Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), στο οποίο βρίσκεται μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Η διάσωση που είχε πραγματοποιηθεί χθες, Παρασκευή, είχε ήδη επιτρέψει να περισυλλεγούν 85 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες και τέσσερα παιδιά.

Το πλεούμενο, ένα λευκό φουσκωτό, εντοπίσθηκε χάρη στην παρουσία ενός αεροπλάνου που πραγματοποιούσε επανειλημμένες υπερπτήσεις, εξήγησε ο επικεφαλής της αποστολής των MSF Τζέι Μπέργκερ.

«Όμως το αεροπλάνου ουδέποτε επεδίωξε να επικοινωνήσει μαζί μας», διευκρίνισε.

Το Ocean Viking μπόρεσε να διασώσει τους ανθρώπους που επέβαιναν στο φουσκωτό πλέοντας προς βορράν ώστε να ακολουθήσει την πορεία του αεροπλάνου.

Τα αεροπλάνα των ευρωπαϊκών δυνάμεων περιπολούν τακτικά πάνω από την κεντρική Μεσόγειο για να εντοπίζουν τα πλεούμενα τα οποία αποπλέουν από τις λιβυκές αρχές επωφελούμενα αυτή την εποχή από τις καλές μετεωρολογικές συνθήκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!