Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Περιορίστηκε το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης τον Απρίλιο
[Euro2day]: Περιορίστηκε το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης τον Απρίλιο

[Euro2day]: Περιορίστηκε το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης τον Απρίλιο

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε τον Απρίλιο σε πλεόνασμα 22,2 δισ. ευρώ, από 35,7 δισ. το Μάρτιο. Περιορίστηκαν τα πλεονάσματα σε αγαθά και υπηρεσίες.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών περιορίστηκε τον Απρίλιο, καθώς το πλεόνασμα τόσο στα αγαθά όσο και στις υπηρεσίες ήταν πιο μικρό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως κατέδειξαν στοιχεία που έδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 22,2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, από 35,7 δισ. ευρώ το Μάρτιο.

Το πλεόνασμα στα αγαθά ελαττώθηκε σε 25,1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, από 30 δισ. το Μάρτιο, ενώ το πλεόνασμα στις υπηρεσίες υποχώρησε σε 7,4 δισ. ευρώ από 11,7 δισ.

Κατά τη δωδεκάμηνη περίοδο μέχρι τον Απρίλιο, το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της περιοχής διαμορφώθηκε στο 3,2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, έναντι 3,4% έναν χρόνο προηγούμενα.

Τα στοιχεία αυτά ήρθαν μία ημέρα αφότου η ΕΚΤ τόνισε πως τα μεγάλα πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών έχουν αρχίσει να περιορίζονται λόγω της αύξησης στις τιμές του πετρελαίου, η οποία πιέζει ανοδικά και τις τιμές εισαγωγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!