Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Πέρασε» με ευρεία πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο
[Euro2day]: «Πέρασε» με ευρεία πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο

[Euro2day]: «Πέρασε» με ευρεία πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο

Καθ οδόν για την ολομέλεια της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο. Στις μειώσεις φόρων εστιάζει η κυβέρνηση, τι είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Τι ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ψηφίστηκε στην επιτροπή της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο, που αύριο περνά από την Ολομέλεια. Το νομοσχέδιο επί της αρχής ψηφίζει, όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα “ναι” επί της αρχής λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιφυλάσσεται κατ΄ άρθρον για την Ολομέλεια.

“Ναι” λέει το Κίνημα Αλλαγής, “παρών” το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάσσεται για αύριο η Ελληνική Λύση.

Καταψηφίζει επί της αρχής το ΜΕΡΑ25, που ψηφίζει μόνο το δεύτερο άρθρο (για τις δόσεις).

Μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εστίασε στη νέα κατάσταση στην οικονομία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα στα μακροοικονομικά στοιχεία. Όπως σημείωσε μετά τις ευρωεκλογές η εικόνα της χώρας και της οικονομίας βελτιώνεται.

“ Προσδοκούμε ότι αυτό θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για να υλοποιήσουμε πολιτικές που έχουν να κάνουν με τη μείωση των φόρων” σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Μάλιστα είπε πως ο όποιος δημοσιονομικός χώρος θα πηγαίνει κυρίως (όχι αποκλειστικά) σε μειώσεις φόρων.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός μίλησε για “ωρολογιακές βόμβες” που έχει αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, κάνοντας ειδική αναφορά στη ΔΕΗ . Σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών σημείωσε πως “κάναμε τροποποιήσεις ώστε να μπουν περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη ρύθμιση και προσδοκούμε σε αύξηση εσόδων”.

Συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση προχωρά βήμα- βήμα με στόχο την οικονομική σταθερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη ρύθμιση των 120 δόσεων και είπε προς την αντιπολίτευση: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς λέτε για μικρό λίφτινγκ, όταν το επιτόκιο πέφτει από το 5% στο 3%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!