Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα πέντε αιτήματα των εργολάβων για τόνωση του κλάδου
[Euro2day]: Τα πέντε αιτήματα των εργολάβων για τόνωση του κλάδου

[Euro2day]: Τα πέντε αιτήματα των εργολάβων για τόνωση του κλάδου

Μεταξύ άλλων ζητά νομοθετική ρύθμιση της σύστασης και λειτουργίας του «Εθνικού Συστήματος Τεχνικών Προδιαγραφών και Τιμολόγησης Έργων».

Η δύσκολη περίοδος για την χώρα, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με την σοβαρή, πολύχρονη και βαθιά οικονομική κρίση που επηρέασε αρνητικά όλους τους τομείς, συνεχίζει να σκιάζει τον κατασκευαστικό κλάδο που εξακολουθεί να βιώνει τις δραματικές συνέπειες, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων.

Μεγάλος αριθμός κατασκευαστικών εταιριών, σε συνθήκες αφόρητης οικονομικής πίεσης και μη αντέχοντας άλλο την έλλειψη αντικειμένου και ρευστότητας, αποσύρθηκαν και συνεχίζουν να αποσύρονται.
Το μειωμένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το πάγωμα των ιδιωτικών, η ανυπαρξία χρηματοδότησης και πιστώσεων από τον τραπεζικό τομέα, η εκμηδενισμένη αγορά κατοικίας και επαγγελματικών χώρων, αποτελούν τα κύρια στοιχεία που βαρύνουν αποφασιστικά στην αρνητική πορεία του κλάδου και στην κρίση που τον μαστίζει.

Σύμφωνα με τον ΣΤΕΑΤ η υπέρβαση αυτής της κρίσης είναι άμεσα συναρτημένη με την επαναφορά της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, καθοριστικής σημασίας για την χώρα, ειδικότερα σε μια περίοδο προβληματική στην ευρύτερη περιοχή. Είναι αναγκαία η διαμόρφωση συνθηκών αναπτυξιακού σοκ που θα δώσει την ώθηση για ευρεία τόνωση της παραγωγικής διαδικασίας σε όλους τους τομείς. Σε αυτή την προσπάθεια προεξάρχουσα θέση έχουν οι κατασκευές κάθε μορφής, που καλούνται να συνεισφέρουν με την πλήρη αξιοποίηση της δυναμικής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!