Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πενς: Έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις με Κίνα για τη «φάση 2» της εμπορικής συμφωνίας
[Euro2day]: Πενς: Έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις με Κίνα για τη «φάση 2» της εμπορικής συμφωνίας

[Euro2day]: Πενς: Έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις με Κίνα για τη «φάση 2» της εμπορικής συμφωνίας

Η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, αλλά και η νέα εμπορική συμφωνία για τη Βόρεια Αμερική (USMCA) θα ενισχύσουν το αμερικανικό ΑΕΠ κατά 50-75 μονάδες βάσης εκτιμά, ο ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε χθες ότι οι συζητήσεις έχουν ήδη αρχίσει για την “δεύτερη φάση” της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, λίγες ώρες μετά την υπογραφή ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του πλαισίου διαπραγματεύσεων στην Ουάσιγκτον.

“Έχουμε ήδη αρχίσει συνομιλίες για την 2η φάση της συμφωνίας,” δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στο δίκτυο Fox Business Network.

Ο ίδιος δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε χθες ο Αμερικανός υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και η νέα Συμφωνία για το Εμπόριο στην Βόρεια Αμερική (USMCA) θα ενισχύσουν το αμερικανικό ΑΕΠ συνδυαστικά κατά 50 έως 75 μονάδες βάσης.

“Όταν το κοιτάξουμε αυτό (εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας) και δούμε και την USMCA μαζί, τότε, θα δούμε συνδυαστικά 50 έως 75 μονάδες βάσης,” δήλωσε ο Μνούτσιν.

“Αυτό θα αποτελέσει μία εξαιρετική αντιστάθμιση της κάμψης της Boeing εξαιτίας του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ,” πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

Οι μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι ο τερματισμός της παραγωγής του αεροσκάφους 737ΜΑΧ θα επιβαρύνει κατά 0,5% το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!