Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πεκίνο προς Χονγκ Κονγκ: Αποκαταστήστε το συντομότερο την τάξη
[Euro2day]: Πεκίνο προς Χονγκ Κονγκ: Αποκαταστήστε το συντομότερο την τάξη

[Euro2day]: Πεκίνο προς Χονγκ Κονγκ: Αποκαταστήστε το συντομότερο την τάξη

«Πιστεύουμε ότι για την ώρα το βασικό καθήκον του Χονγκ Κονγκ είναι να τιμωρήσει τις βίαιες και παράνομες ενέργειες σύμφωνα με τον νόμο», δηλώνει αξιωματούχος του Γραφείου για τις Υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Η κινεζική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ να τιμωρήσει τους δράστες της βίας και να «αποκαταστήσει την τάξη το συντομότερο δυνατόν» ύστερα από τις νέες διαδηλώσεις που έγιναν στην πρώην βρετανική αποικία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο, αξιωματούχος του Γραφείου για τις Υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο –το κινεζικό όργανο που είναι υπεύθυνο για τις σχέσεις με τη μητρόπολη στο νότιο τμήμα της χώρας– δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών έθεσαν «σοβαρά σε κίνδυνο» την ευημερία και τη σταθερότητα της περιοχής.

«Πιστεύουμε ότι για την ώρα το βασικό καθήκον του Χονγκ Κονγκ είναι να τιμωρήσει τις βίαιες και παράνομες ενέργειες σύμφωνα με τον νόμο, να αποκαταστήσει την τάξη το συντομότερο δυνατόν και να διατηρήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου Σου Λουγίνγκ.

Χθες βράδυ, διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκρούστηκαν για δεύτερη συνεχή ημέρα με την αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ. Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι 49 διαδηλωτές συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα και ότι οι διαδηλωτές γίνονται «ολοένα και πιο βίαιοι».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!