Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πέφτουν υπογραφές μεταξύ τραπεζών-doBank για «κόκκινα» δάνεια 2 δισ.
[Euro2day]: Πέφτουν υπογραφές μεταξύ τραπεζών-doBank για «κόκκινα» δάνεια 2 δισ.

[Euro2day]: Πέφτουν υπογραφές μεταξύ τραπεζών-doBank για «κόκκινα» δάνεια 2 δισ.

Τράπεζες και doBank συζητούν τις τελευταίες λεπτομέρειες της σύμβασης διαχείρισης για προβληματικά δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πριν την ανακοίνωση του stress test οι υπογραφές και η μεταβίβαση των πρώτων φακέλων.

Άλλο ένα δείγμα στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) ότι προβαίνουν στις απαραίτητες κινήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων ετοιμάζονται να στείλουν οι συστημικές τράπεζες.

Στις αρχές Μαΐου αναμένεται να υπογραφεί, μεταξύ Πειραιώς, Alpha, Eurobank, Εθνικής και της ιταλικής τράπεζας διαχείρισης προβληματικών assets, doBank, η σύμβαση διαχείρισης (SLA) μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η διαπραγμάτευση για τη διαμόρφωση των τελικών όρων της σύμβασης βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τις τράπεζες να δηλώνουν αισιόδοξες ότι θα πέσουν οι υπογραφές, πριν την ανακοίνωση των ευρημάτων του stress test, στις αρχές Μαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η doBank αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στο σχετικό διαγωνισμό (project Solar), τον οποίο έτρεξε για λογαριασμό του διατραπεζικού οργάνου, NPLs forum, η Oliver Wyman στα τέλη της περσινής χρονιάς.

Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, οι τράπεζες θα μεταβιβάσουν σταδιακά στη doBank χαρτοφυλάκιο περίπου 2.000 προβληματικών δανείων, τα οποία έχουν λάβει350 με 400 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τουλάχιστον δύο συστημικές τράπεζες.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης διαχείρισης, θα μεταβιβαστούν οι πρώτοι φάκελοι. Πρόκειται για μικρό αριθμό καθώς η προεργασία των τραπεζών για την ενσωμάτωση των παρατηρήσεων και της δουλειάς που έχει κάνει η EY ως σύμβουλος, προχωρά αργά και ίσως χρειαστεί πρόσθετος χρόνος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!