Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πέφτουν υπογραφές για το ΣΔΙΤ απορριμμάτων στην Πελοπόννησο
[Euro2day]: Πέφτουν υπογραφές για το ΣΔΙΤ απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

[Euro2day]: Πέφτουν υπογραφές για το ΣΔΙΤ απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Με ρυθμούς – ρεκόρ προχωρά η κατασκευή της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της Ηπείρου από τον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα. Προωθούνται ανάλογα έργα ανά την Ελλάδα. Συνολικά 12 έργα ΣΔΙΤ ύψους 640 εκατ. είναι σε φάση υλοποίησης.

Τέλος στο τετραετές σήριαλ με την υπογραφή της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τη διαχείριση απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου δίνεται τις επόμενες ημέρες, όπως είπε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοτάξιο κατασκευής της αντίστοιχης μονάδες επεξεργασίας της περιφέρειας Ηπείρου, που κατασκευάζει και θα διαχειριστεί ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (όπως και τις τρεις μονάδες της Πελοποννήσου) ο κ. Πιτσιόρλας είπε πως εντός των ημερών θα εγκριθεί από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή και το ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων της Ρόδου. Δρομολογούνται, επίσης, και σειρά άλλων έργων διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ κατά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας.

Τόσο ο υφυπουργός Οικονομίας, όσο και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης υποστήριξαν την Πέμπτη πως η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της Ηπείρου κατασκευάζεται με ταχείς ρυθμούς. Με βάση τη συμφωνία πρέπει να λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2019, ενώ από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ, Νίκο Μαντζούφα, «συνολικά υλοποιούνται 12 έργα ΣΔΙΤ ύψους 640 εκατομμυρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόκειται για έργα που υλοποιούνται με εντυπωσιακή ταχύτητα κατασκευής, εντυπωσιακή ποιότητα και συνολικά τελικά αποτελέσματα. Το συγκεκριμένο έργο ΣΔΙΤ απορριμμμάτων στην Ηπειρο το οποίο είναι το τρίτο έργο ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων θα σπάσει κάθε ρεκόρ ταχύτητας κατασκευής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!