Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παζάρια με Κομισιόν για τον άξονα Πάτρα – Πύργος
[Euro2day]: Παζάρια με Κομισιόν για τον άξονα Πάτρα – Πύργος

[Euro2day]: Παζάρια με Κομισιόν για τον άξονα Πάτρα – Πύργος

Οι κινήσεις της κυβέρνησης για τα οδικά έργα και γιατί ανοίγει η συζήτηση για πιθανές επεκτάσεις και σε άλλες, συγκεκριμένες, συμβάσεις παραχώρησης. Δύο εκατ. ευρώ ζητά ο ανάδοχος για να μεταφέρει 50.000 τόνους σκουπιδιών.

Το κλείσιμο της ανοικτής πληγής με τα έργα αναβάθμισης του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με τις πληροφορίες από την αγορά κατασκευών να κάνουν λόγο για συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να ενταχθούν στην ΟλυμπίαΟδό.

Το τμήμα Πάτρα – Πύργος ήταν στον αρχικό σχεδιασμό της Ολυμπίας Οδού, αλλά αφαιρέθηκε κατά την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης προ εξαετίας. Τώρα η κατασκευή του από την κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν η γαλλική Vinci, η γερμανική Hochtief και οι τρεις ισχυρότεροι εγχώριοι όμιλοι (Ελλάκτωρ , ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ και ΑΒΑΞ), θεωρείται ως η μοναδική λύση για να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, ώστε να μη χαθούν κοινοτικοί πόροι και να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Η συζήτηση με την Κομισιόν ώστε να μπει στην Ολυμπία Οδό το τμήμα Πάτρα – Πύργος ανοίγει, πάντως, μια ευρύτερη κουβέντα για επεκτάσεις και άλλων συμβάσεων παραχώρησης. Πρόκειται για διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες που δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς οι κοινοτικές υπηρεσίες πρέπει να πειστούν πως θα υπάρξει επέκταση μόνο σε συγκεκριμένες συμβάσεις παραχώρησης (και όχι σε όλες, όπως επιδίωκε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών) και δεν θα πρόκειται για απευθείας αναθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!