Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: H PayPal μπαίνει στην κινεζική αγορά πληρωμών
[Euro2day]: H PayPal μπαίνει στην κινεζική αγορά πληρωμών

[Euro2day]: H PayPal μπαίνει στην κινεζική αγορά πληρωμών

Μέσω εξαγοράς μιας μικρής τοπικής εταιρείας κατόρθωσε να εισέλθει στην κινεζική αγορά πληρωμών η PayPal, λαμβάνοντας το «πράσινο φως» από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

H PayPal θα γίνει η πρώτη ξένη εταιρεία η οποία θα αποκτήσει άδεια πληρωμών στην Κίνα, μετά την αγορά πλειοψηφικού ποσοστού στον κινεζικό όμιλο πληρωμών GoPay.

Η μικρή κινεζική διαδικτυακή εταιρεία πληρωμών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η κεντρική τράπεζα ενέκρινε την εξαγορά ποσοστού 70% από την PayPal.

To ντιλ καθιστά την PayPal την πρώτη ξένη εταιρεία που εισέρχεται στην κινεζική αγορά πληρωμών. Στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε η κυβέρνηση Τραμπ, οι ΗΠΑ έχουν πιέσει την Κίνα να ανοίξει περισσότερο τις αγορές της, ενώ η κεντρική τράπεζα της Κίνας υποσχέθηκε την περασμένη χρονιά «ίση μεταχείριση» των εγχώριων και ξένων ομίλων.

H Visa και η Mastercard είναι μεταξύ των ξένων εταιρειών που συνεχίζουν να περιμένουν να λάβουν άδεια.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της China UnionPay, η οποία έχει ουσιαστικά το μονοπώλιο στις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες σε ρενμίνμπι.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εξαγορά δίνει στην PayPal πρόσβαση στις διάφορες άδειες πληρωμών της GoPay, οι οποίες της επιτρέπουν να προσφέρει διαδικτυακές και διασυνοριακές πληρωμές σε ρενμίνμπι και να εκδίδει χρεωστικές κάρτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!