Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: VW Passat και Skoda Superb θα κατασκευάζει η Volkswagen στην Τουρκία
[Euro2day]: VW Passat και Skoda Superb θα κατασκευάζει η Volkswagen στην Τουρκία

[Euro2day]: VW Passat και Skoda Superb θα κατασκευάζει η Volkswagen στην Τουρκία

Το εργοστάσιο στη χώρα θα έχει μέγιστη ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 οχημάτων. θα κατασκευασθεί στη Μανίσα, 40 χλμ. βορειοανατολικά της Σμύρνης. Η έναρξη της παραγωγής προγραμματίζεται για το 2022.

Ο όμιλος Volkswagen θα κατασκευάσει τις επόμενες γενιές μοντέλων VW Passat και Skoda Superb στο νέο εργοστάσιό του, στην Τουρκία. Το εργοστάσιο θα έχει μέγιστη ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 οχημάτων, σύμφωνα με την ανάρτηση του Automotive News Europe.

Το εργοστάσιο θα κατασκευασθεί στη Μανίσα, 40 χλμ. βορειοανατολικά της Σμύρνης, στη δυτική ακτή της Τουρκίας. Η έναρξη της παραγωγής προγραμματίζεται για το 2022.

Το εργοστάσιο θα επικεντρωθεί κυρίως στις εξαγωγικές αγορές και θα δημιουργήσει περίπου 5.000 θέσεις εργασίας. Θα εξυπηρετήσει την εγχώρια αγορά και θα χρησιμεύσει ως κέντρο εξαγωγής για την Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Μέσης Ανατολής. Περίπου τα δύο τρίτα του όγκου παραγωγής των 300.000 οχημάτων θα αφορούν τη νέα γενιά του Passat. Το εργοστάσιο θα επιτρέψει στην VW να μεταφέρει την παραγωγή του Passat από την Emden της Γερμανίας και να μετατρέψει το Emden σε εργοστάσιο κατασκευής μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επίσης, θα δώσει τη δυνατότητα στη Skoda, να απελευθερώσει χώρο από το εργοστάσιό της στο Kvasiny, στη Τσεχία, όπου κατασκευάζει τώρα το Superb.

Κατά τους πρώτους επτά μήνες της φετινής χρονιάς, η εγχώρια αγορά αυτοκινήτων της Τουρκίας υποχώρησε σχεδόν κατά το ήμισυ, σε 212.605 οχήματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!