Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το Παρίσι μειώνει φόρους για να προσελκύσει στελέχη του City
[Euro2day]: Το Παρίσι μειώνει φόρους για να προσελκύσει στελέχη του City

[Euro2day]: Το Παρίσι μειώνει φόρους για να προσελκύσει στελέχη του City

Τα «παγκόσμια χρηματοοικονομικά ιδρύματα» που ενδιαφέρονται για τη μετακίνηση των δραστηριοτήτων τους στην ευρωζώνη, μετά το Brexit, εξετάζουν ως επιλογές το Παρίσι ή τη Φρανκφούρτη, δήλωσε σε συνέδριο ο CEO του Paris Europlace.

Το Παρίσι ή η Φρανκφούρτη είναι οι μόνες εναλλακτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μετεγκατάσταση των τραπεζών από το Λονδίνο, μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος τη Δευτέρα.

Ο Arnaud De Bresson, CEO του Paris Europlace που έχει αναλάβει την προώθηση της γαλλικής πρωτεύουσας ως χρηματοοικονομικού κέντρου, ανέφερε πως τα «παγκόσμια χρηματοοικονομικά ιδρύματα» που ενδιαφέρονται για τη μετακίνηση των δραστηριοτήτων τους στην ευρωζώνη, μετά το Brexit, του έχουν δηλώσει πως η επιλογή είναι «κορόνα ή γράμματα» μεταξύ Παρισιού και Φρανκφούρτης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε σε συνέδριο στο Λονδίνο πως το Βrexit είναι κακή εξέλιξη για την Ευρώπη όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Ο κ. Bressson σημείωσε ότι το Παρίσι καταβάλλει προσπάθειες για να γίνει πιο ελκυστικό, μειώνοντας τους φόρους για τους ξένους που εργάζονται στον χρηματοοικονομικό τομέα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!