Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Παρενέργειες» για ευρωτράπεζες από τα αρνητικά επιτόκια βλέπει η ΕΚΤ
[Euro2day]: «Παρενέργειες» για ευρωτράπεζες από τα αρνητικά επιτόκια βλέπει η ΕΚΤ

[Euro2day]: «Παρενέργειες» για ευρωτράπεζες από τα αρνητικά επιτόκια βλέπει η ΕΚΤ

Η πίεση στα περιθώρια των τραπεζών εγείρει ανησυχίες για τις παρενέργειες των αρνητικών επιτοκίων, επισημαίνει έρευνα της ΕΚΤ. Οι τράπεζες ανησυχούν για τα αρνητικά επιτόκια που περιορίζουν τα κέρδη τους. Φόβοι για μείωση των δανείων στην ευρωζώνη.

Οι τράπεζες της ευρωζώνης ετοιμάζονται να περιορίσουν την πρόσβαση των εταιριών σε πίστωση για πρώτη φορά εδώ και 2,5 χρόνια, καθώς γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικές απέναντι στα ρίσκα και καθώς τα αρνητικά επιτόκια διαβρώνουν τα κέρδη τους, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η εξαιρετικά χαλαρή πολιτική της ΕΚΤ έχει πυροδοτήσει μια ανάκαμψη του δανεισμού στην ευρωζώνη, ωστόσο τα περιθώρια των τραπεζών έχουν αρχίσει να πιέζονται πολύ, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τις αρνητικές παρενέργειες των αρνητικών επιτοκίων.

Οι τράπεζες σταμάτησαν να χαλαρώνουν τα πιστοδοτικά κριτήρια για τις εταιρίες κατά τους τρεις μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο και μια μικρή πλειοψηφία αναμένει πως αυτά θα γίνουν ακόμη πιο αυστηρά στο τρέχον τρίμηνο, κατέδειξε η έρευνα στην οποία συμμετείχαν 141 ιδρύματα, τον περασμένο μήνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι τράπεζες επικαλέστηκαν τη χαμηλότερη ανθεκτικότητα στους κινδύνους ως έναν από τους παράγοντες που έλαβαν υπόψη, όταν αποφάσισαν ποιες εταιρίες έλαβαν δάνειο ή γραμμή πίστωσης τους τρεις μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!