Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παρεμβάσεις 200 εκατ. ευρώ για ΒΙΠΕ Οινοφύτων
[Euro2day]: Παρεμβάσεις 200 εκατ. ευρώ για ΒΙΠΕ Οινοφύτων

[Euro2day]: Παρεμβάσεις 200 εκατ. ευρώ για ΒΙΠΕ Οινοφύτων

Εντός του επομένου διαστήματος το νομοσχέδιο για τη μετατροπή της άτυπης βιομηχανικής ζώνης σε Επιχειρηματικό Πάρκο. Τα σχέδια για το Καλοχώρι και τον Ασπρόπυργο. Οι πρωτοβουλίες για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης.

Την υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ για την «εξυγίανση» – διαμόρφωση του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων – Σχηματαρίου, προγραμματίζουν για το επόμενο διάστημα οι φορείς διαχείρισης της έως σήμερα άτυπης βιομηχανικής ζώνης στην οποία παράγεται το 35% του βιομηχανικού ΑΕΠ της χώρας.

Ωστόσο, για να προχωρήσει η μετατροπή της συγκεκριμένης έκτασης σε σύγχρονο οργανωμένο χώρο υποδοχής επιχειρήσεων, απαιτείται νομοθετική διάταξη, κάτι που σύμφωνα με τον απερχόμενο γενικό γραμματέα Βιομηχανίας Ευστράτιο Ζαφείρη, αναμένεται πολύ σύντομα. Φορείς υλοποίησης του Πάρκου, είναι η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και ο δήμος Τανάγρας.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζαφείρης στο Επιχειρηματικό Πάρκο, θα ενταχθούν 11.000 στρέμματα και το επενδυτικό σχέδιο θα έχει δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος αφορά τις παρεμβάσεις υποδομών. Δηλαδή θα γίνουν οι δομές μέσα στο πάρκο, οι δρόμοι, οι εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών, τα δίκτυα ηλεκτρισμού, ύδρευσης – αποχέτευσης και τηλεπικοινωνιών. Για το τμήμα των έργων αυτών, ο φορέας διαχείρισης θα συμβάλλει με περίπου 70 εκατ. ευρώ. Το άλλο σκέλος, είναι το τμήμα της πρόσβασης που θα χρηματοδοτηθεί από το δημόσιο (σ.σ. ΕΣΠΑ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!