Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παράθυρο Ρέγκλινγκ για διαπραγμάτευση των πλεονασμάτων το 2020
[Euro2day]: Παράθυρο Ρέγκλινγκ για διαπραγμάτευση των πλεονασμάτων το 2020

[Euro2day]: Παράθυρο Ρέγκλινγκ για διαπραγμάτευση των πλεονασμάτων το 2020

Τον Δεκέμβριο η χώρα θα μπει στο μικροσκόπιο του Eurogroup. Ικανοποίηση για την προτεραιότητα σε μεταρρυθμίσεις. Ξεκινά η διαδικασία για πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ. Μέτρα για πτωχευτικό δίκαιο και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ζητά η ΕΚΤ.

Παράθυρο διαπραγμάτευσης για την αναθεώρηση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων άνοιξε για πρώτη φορά σήμερα ο Κλάους Ρέγκλινγκ, δηλώνοντας πως εφόσον ο ρυθμός ανάπτυξης είναι υψηλότερος από τον προβλεπόμενο και το κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου χαμηλότερο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, θα μπορούσε αργότερα το 2020 να ανοίξει μια σχετική συζήτηση.

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει αυτή τη συζήτηση», θα δούμε, είπε επιβεβαιώνοντας τα όσα μετέδωσε το Euro2day.gr .

Η απάντηση δόθηκε μετά από ερώτηση αναφορικά με τις προϋποθέσεις που θα απαιτούνταν για να γίνει μια ενδεχόμενη τέτοια συζήτηση και αφού νωρίτερα ο Κλάους Ρέγκλινγκ είχε επισημάνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στον φετινό προϋπολογισμό, αλλά και τον προϋπολογισμό του 2020.

Το μήνυμα Σταϊκούρα

«Καλωσορίσαμε τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον νέο Ιταλό υπουργό Οικονομικών και ακούσαμε τις προτεραιότητες πολιτικής τους και τη δέσμευση σε πολιτικές που προσφέρουν σταθερότητα στην οικονομία», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

«Δεν συζητήσαμε λεπτομέρειες. Θα εξετάσουμε το θέμα της Ελλάδας τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της τέταρτης έκθεσης μεταμνημονιακής εποπτείας», συμπλήρωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!