Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παράταση για το «πόθεν έσχες» του 2016 ζητούν οι φοροτεχνικοί
[Euro2day]: Παράταση για το «πόθεν έσχες» του 2016 ζητούν οι φοροτεχνικοί

[Euro2day]: Παράταση για το «πόθεν έσχες» του 2016 ζητούν οι φοροτεχνικοί

H σχετική προθεσμία λήγει στις 21 Οκτωβρίου. Η ΠΟΦΕΕ ζητά παράταση ως τα τέλη του έτους λόγω υπερβολικά αυξημένων υποχρεώσεων.

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Τσακαλώτο Ευκλείδη, με την οποία ζητά την παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή του «πόθεν έσχες» για τη χρήση του 2016 ως τα τέλη του έτους, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κε Υπουργέ,

H ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων -πόθεν έσχες- περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων για το 2016 λήγει στις 21 Οκτωβρίου 2017.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής μέσω της ενιαίας εφαρμογής «Πόθεν», που ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του έτους για πρώτη φορά για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του 2015, είναι σχετικά καινούργια και βρίσκεται στην αρχική εφαρμογή της. Ταυτόχρονα απαιτεί χρονοβόρες -επιπρόσθετες της δήλωσης- διαδικασίες όπως σε κάποιες περιπτώσεις σκανάρισμα και ανέβασμα αρχείων, κάτι που η εφαρμογή έδειξε ότι είχε δυσκολίες στο να ανταπεξέλθει σε μεγάλο βαθμό στο παρελθόν.

Για τον λόγο αυτό και δεδομένου ότι αυτό τον μήνα που διανύουμε οι υποχρεώσεις των γραφείων μας είναι υπερβολικά αυξημένες (ΦΠΑ, ΕΦΚΑ κ.λπ.) σε συνδυασμό με την παράταση του Ν.4446/2016 μέχρι 31/10/2017, της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι θα πρέπει να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία υποβολής πόθεν έσχες για το φορολογικό έτος 2016 στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!