Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παράνομο εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων εντόπισε το ΣΔΟΕ
[Euro2day]: Παράνομο εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων εντόπισε το ΣΔΟΕ

[Euro2day]: Παράνομο εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων εντόπισε το ΣΔΟΕ

Η ζημία που προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο, βάσει του ισχύοντος δασμοφορολογικού καθεστώτος, υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Η Ειδική Γραμματεία Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε., της προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, κατάφερε νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων, κλιμάκια ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής εντόπισαν -την 15η Ιουλίου 2019- τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, στην περιοχή Οινοφύτων, εντός του οποίου λειτουργούσε παράνομο εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων καπνού.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

• 52.380 τεμάχια συσκευασίες καπνού των 50 gr, έτοιμων προς πώληση και άμεση κατανάλωση, με πλαστά σήματα γνωστών επώνυμων εταιρειών καπνού.

• 500.000 τεμάχια άδειων φακέλων καπνού με πλαστά σήματα γνωστών επώνυμων εταιριών καπνού, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τη συσκευασία καπνού.

• 450 κιλά επεξεργασμένου χύμα καπνού, έτοιμου προς συσκευασία.

• 550 κιλά φύλλα ακατέργαστου καπνού.

• Δύο φορτηγά αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

• Όλος ο εξειδικευμένος μηχανολογικός εξοπλισμός επεξεργασίας και τυποποίησης καπνού, περονοφόρα μηχανήματα και μεγάλος αριθμός λοιπών υλικών συσκευασίας.

Επιπλέον, στους χώρους βρέθηκαν δύο άτομα αλλοδαπής καταγωγής, που δήλωσαν φύλακες του παράνομου εργοστασίου, οι οποίοι συνελήφθησαν, σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Θηβών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!