Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ο παραλογισμός των χαμηλών ευρωπαϊκών yields
[Euro2day]: Ο παραλογισμός των χαμηλών ευρωπαϊκών yields

[Euro2day]: Ο παραλογισμός των χαμηλών ευρωπαϊκών yields

Η τρέχουσα ευφορία όσον αφορά τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα είναι ακόμη μία περίπτωση déjà vu. Το παράδειγμα του 2007, την ώρα που αναλυτές και επενδυτές αγνοούν την επιβράδυνση της ανάπτυξης που ξεκίνησε στα μέσα του 2018.

Στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αναφέρεται δημοσίευμα του MarketWatch, τονίζοντας ότι το επιτόκιο του 5ετούς ελληνικού ομολόγου κυμαίνεται χαμηλότερα από αυτό του αντίστοιχου αμερικανικού τίτλου τον τελευταίο μήνα.

Προσθέτει ότι και οι αποδόσεις των ιταλικών, πορτογαλικών, ισπανικών και γαλλικών κρατικών ομολόγων – οικονομίες με χαμηλότερη αξιολόγηση από αυτή της αμερικανικής – προσφέρουν πολύ χαμηλότερα επιτόκια, ακόμη και στους 10ετείς τίτλους.

Ο αρθρογράφος αναρωτιέται γιατί οι επενδυτές αποδέχονται χαμηλότερη απόδοση στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα. Ενας λόγος, όπως σημειώνει, είναι ότι αναμένουν πως το ευρώ θα ενισχυθεί. Παρά τα χαμηλά ευρωπαϊκά yields, οι επενδυτές ίσως περιμένουν τελικά να πάρουν ώθηση οι αποδόσεις, πουλώντας ακριβό ευρώ και αγοράζοντας φθηνά δολάρια και άλλα νομίσματα. Και όπως σημειώνεται, υπάρχει κάποια βάση σε αυτή τη στρατηγική.

Ωστόσο, γιατί οι επενδυτές αναμένουν την άνοδο του ευρώ;

Μία εξήγηση είναι ότι η οικονομία της ευρωζώνης αναμένεται να αναπτυχθεί με πιο γρήγορο ρυθμό από την αμερικανική. Και αυτός ο πιο γρήγορος ρυθμός θα συνοδεύεται πιθανότατα από αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις, που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε αύξηση επιτοκίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!