Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι παραλογισμοί του φόρου ακινήτων
[Euro2day]: Οι παραλογισμοί του φόρου ακινήτων

[Euro2day]: Οι παραλογισμοί του φόρου ακινήτων

Παραδείγματα μέσα από τα εκκαθαριστικά που δείχνουν ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις. Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της χρονιάς μέσα από τα φετινά ειδοποιητήρια.

Αντιμέτωποι με τους παραλογισμούς στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου έρχονται εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, όπως μεταδίδει η Καθημερινή , μελετώντας τα φετινά ειδοποιητήρια που βρίσκονται ήδη αναρτημένα από την περασμένη Τρίτη στο Taxisnet.

Οπως προκύπτει και από τα συγκεκριμένα παραδείγματα που έρχονται στην επιφάνεια μέσα από τα εκκαθαριστικά, κάθε περίπτωση κρύβει και μια «έκπληξη» δυσάρεστη ή ευχάριστη.

Σε περιοχή με αύξηση 10% στην τιμή ζώνης, καταγράφεται αύξηση 28% στον ΕΝΦΙΑ. Σε περιοχή όπου η τιμή ζώνης παρέμεινε αμετάβλητη, ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε. Σε άλλες «ζώνες», ναι μεν υπήρξε αύξηση στην αντικειμενική αξία (και μάλιστα σημαντική, της τάξεως του 19%-22%), αλλά ο κύριος φόρος παρέμεινε αμετάβλητος για να καταγραφεί επιβάρυνση μόνο σε όσους υπόκεινται στον συμπληρωματικό φόρο.

Ενδεικτικά είναι τα ακόλουθα παραδείγματα:

* Διαμέρισμα 85,5 τετραγωνικών στον Αγιο Δημήτριο, κατασκευής του 1981, είχε αντικειμενική αξία 56.551 ευρώ το 2017 πριν από την αλλαγή της τιμής ζώνης, η οποία μέχρι και πέρυσι διαμορφωνόταν στα 1.000 ευρώ. Η τιμή ζώνης αυξήθηκε κατά 100 ευρώ, δηλαδή κατά 10%. Η αντικειμενική αξία αυξήθηκε από τις 56.551 στις 62.206 ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ, από τα 255,41 ευρώ, ανήλθε στα 325,87 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!