Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Παππάς: Ο κλάδος των βιντεοπαιχνδιών μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση του brain drain
[Euro2day]: Παππάς: Ο κλάδος των βιντεοπαιχνδιών μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση του brain drain

[Euro2day]: Παππάς: Ο κλάδος των βιντεοπαιχνδιών μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση του brain drain

O κλάδος των βιντεοπαιχινδιών είναι κρίσιμος, υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Τόνισε ότι μπορεί να αλλάξει ραγδαία την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Στα περίπτερα του Athens Games Festival περιηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός, Λευτέρης Κρέτσος.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με το Φεστιβάλ ο κ. Παππάς τόνισε: «είναι πολύ καλύτερο σε ποιότητα και με μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού. Η οπτικοακουστική βιομηχανία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται και νομίζω ότι ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να αποτελέσει ένα κλάδο, ο οποίος θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάσχεση αυτού που λέμε brain drain, διότι αν περπατήσετε μέσα στον χώρο θα δείτε ότι οι άνθρωποι που αναπτύσσουν τα παιχνίδια είναι είναι πολύ νέοι στην ηλικία. Αλλά ο κλάδος μπορεί να κάνει και κάτι άλλο: μπορεί να αλλάξει ραγδαία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Υπάρχουν καταπληκτικές ιδέες για την αρχαία Ελλάδα, την αρχαία ελληνική μυθολογία και μέσα από τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών η παγκόσμια κοινότητα των Gamers μπορεί να έρθει σε επαφή με το τι σημαίνει για την ανθρωπότητα η Ελλάδα και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό».
Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι «η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, διαμορφώνει τους όρους για να υπάρχουν οι πλατφόρμες, ούτως ώστε αυτά τα προϊόντα να γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό και αναπτύσσει και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Νομίζω ότι μπορούμε στο συγκεκριμένο κλάδο να έχουμε μία ματιά πάρα πολύ μεγάλης αισιοδοξίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!